Het Andalus Taleninstituut biedt taal- en inburgeringscursussen aan nieuwkomers met als centraal doel hen voor te bereiden op een zelfstandig leven in Nederland. Wij onderscheiden ons met onze bekwame en meertalige NT2 docenten. Ook werken wij creatief samen met verschillende professionals waardoor wij de perfecte begeleiding kunnen bieden aan onze cursisten.

Op dit moment hebben wij vestigingen in Rotterdam, Amsterdam, en Breda. Komt u niet uit een van deze steden? Bij voldoende aanmeldingen komen wij graag naar u toe.

Achtergrond

Het Andalus Taleninstituut is gegroeid uit de activiteiten van een divers netwerk van professionals met veel ervaring in het werken met de huidige groep inburgeraars. Binnen dit netwerk bevinden zich naast taalkundigen en NT2 docenten ook artsen, loopbaanbegeleiders en communicatietrainers die vrijwel allen zowel het Nederlands als het Engels en Arabisch perfect beheersen. Vanwege onze brede expertise en de afwezigheid van taalbarrières zijn wij in staat om onze doelgroep effectief voor te bereiden op een zelfstandig leven in Nederland.

Meer dan Taal

Wij zijn meer dan een taal- en inburgeringsschool. De rode draad in ons werk is nieuwkomers op weg helpen naar een eigen plek in de samenleving. Wij bieden onze cursisten een scala aan extra diensten die hen hierbij helpen.

Wij besteden speciale aandacht aan werk en ondernemerschap. Wij geloven dat het essentieel is voor nieuwkomers om zelfstandig een inkomen te genereren. Daarom bieden we hulp bij het solliciteren en geven we advies in de eigen taal aan cursisten die voor zichzelf willen beginnen. Daarnaast hebben we modules waarmee onze cursisten kunnen oefenen met de taalvaardigheden die nodig zijn op de werkvloer en tijdens het solliciteren.

Met stafleden die de taal en culturele achtergrond van onze cursisten kennen zijn wij beter in staat om tegemoet te komen aan hun behoeftes. Zo kunnen we snel iets te doen aan problemen die onopgelost blijven door miscommunicatie tussen de nieuwkomer en bijvoorbeeld een gemeentelijke dienst. Deze problemen zijn vaak relatief klein voor een doorsnee burger, maar kunnen wel een enorme belemmering vormen voor een nieuwkomer. Door onze cursisten hierin bij te staan, houden ze meer tijd en energie over voor het leren van de taal, inburgeren of het vinden van werk.